Από το 2015 αγωνιζόμασταν για να κατατεθεί στη Βουλή η λεγόμενη Λίστα Γιωρκάτζη.  Δυστυχώς αόρατα χέρια έκλειναν το δρόμο για πέντε ολόκληρα χρόνια. Τρία χρόνια αρνείτο η κ. Γιωρκάτζη να καταθέσει τη λίστα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στη Βουλή.  Κι όταν αποφάσισε να καταθέσει μια κάποια λίστα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης αποφάσισε να την επιστρέψει πίσω.

Ευτυχώς ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ηροδότου δεν άφησε το θέμα να ξεχαστεί και επανήλθε ζητώντας από την Βουλή οδηγίες για να καταθέσει τη λίστα. Η τακτική που ακολούθησε η Βουλή, οι παλινδρομήσεις, οι αντιπαραθέσεις που έφτασαν μέχρι σε σεξιστικό επεισόδιο μέσα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και η εν γένει άτυχης διαχείριση του θέματος, έντυσαν με ένα πέπλο μυστηρίου τη λίστα Γιωρκάτζη.

Όπως ήρθαν τα πράγματα η άμεση δημοσιοποίηση ήταν αναγκαία προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Πέραν τούτου, η Αd Hoc Επιτροπή πρέπει να αναζητήσει τη λίστα με τα διαγραμμένα δάνεια του 2013 και την λίστα Γιωρκάτζη με τα ΠΕΠ του 2015.

Όμως και σήμερα στην ιστορική αυτή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής έγιναν πράγματα που δεν περιποιούν τιμή για τους βουλευτές και την πολιτική. Η συνεδρίαση αυτή θα μείνει όντως στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες της Βουλής των τελευταίων χρόνων. 

Το χειρότερο περιστατικό είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Συλλούρη ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη της δημοσιοποίησης της λίστας αναζητεί σωσίβιο στην προεδρική αναπομπή, προειδοποιώντας ότι ο ίδιος αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του Προέδρου. Αυτές οι συμπεριφορές επιτείνουν το κλίμα έντασης γύρω από την λίστα Γιωρκάτζη και διασύρουν ακόμα περισσότερο τη Βουλή και την πολιτική.