Σήμερα για ακόμα μια φορά φέραμε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πρόταση νόμου για καθιέρωση της οριζόντιας ψηφοφορίας, αυτή τη φορά στις βουλευτικές εκλογές.

Η εμμονή ορισμένων κομμάτων (ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ) να επιμένουν στην καταψήφιση της πρότασης νόμου μας για την οριζόντια ψηφοφορία μας έχει εντυπωσιάσει. Φαίνεται πως ορισμένοι προσπαθούν και επιζητούν να παραμείνει το status quo της «κομματικής δημοκρατίας», προφασιζόμενοι πως τάχα  πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι για εξάλειψη του φαινομένου της απαξίωσης της πολιτικής.

Ίδιοι που μιλούν για απαξίωση της πολιτικής είναι εκείνοι που με τέτοια λόγια και τις πράξεις τους οδηγούν τους πολίτες στο να απαξιώνουν την πολιτική με την υφιστάμενη κατάσταση της κομματοκρατίας να διαιωνίζεται.

Το μόνο θετικό της σημερινής ψηφοφορίας ήταν πως οι βουλευτές οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας αυξήθηκαν. Αυτό δίνει ένα αέρα αισιοδοξίας για τη νέα Βουλή για την – επιτέλους – όταν θα επανέλθουμε με την ελπίδα ότι επιτέλους θα πετύχουμε.