Απέρριψε δυο από τις αιτήσεις που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας για αναστολή εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων για καταβολή αποζημιώσεων που επιδικάστηκαν υπέρ εναγόντων στην υπόθεση του εργοστασίου Άστρασολ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Διαχρονικά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται στο πλάι των συγγενών και των επηρεαζόμενων καρκινοπαθών από την υπόθεση με το εργοστάσιο «Άστρασολ». Υπενθυμίζουμε ότι το 2009, με τη δυναμική παρέμβαση των Οικολόγων και των κατοίκων της περιοχής, διακόπηκε η λειτουργία του εργοστασίου της «Άστρασολ» στα Λατσιά.

Οι καρκινοπαθείς κάτοικοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν σε ότι αφορά τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Η απόφαση όμως αθώωσε την εταιρεία και τον Δήμο Λατσιών με αποτέλεσμα να διεκδικούνται τα δικηγορικά έξοδα. Όμως ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα  να μην καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κατοίκους από την Κυβέρνηση. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς και την Κυβέρνηση να καταβάλουν την αποζημίωση που δικαιούνται οι επηρεαζόμενοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει άλλα προσκόμματα στη διαδικασία των αποζημιώσεων των θυμάτων από τη λειτουργία του εργοστασίου «ΑΣΤΡΑΣΟΛ». Αυτή η στάση των αρμόδιων εναντίον των καρκινοπαθών του Άστρασολ είναι καταδικαστέα.