Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας που φαίνεται να άλλαξε γνώμη και να διαφοροποιεί την αρχικά θετική στάση έναντι των σχεδίων της εταιρείας για δημιουργία πάρκου / εκτροφείου κροκοδείλων. Καταγράφουμε όμως και την στάση των λίγων που δεν υιοθετούν την απόφαση και επιμένουν να στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επικροτεί την κατά πλειοψηφία απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας να ανακαλέσει την θετική του στάση στο θέμα της δημιουργίας πάρκου ή και φάρμας κροκοδείλων στην Κοινότητα.

Την ίδια ώρα οφείλουμε να επικροτήσουμε και τον αγώνα που έδωσαν μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Κοινότητας, προκειμένου να αποτρέψουν τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εργαστήκαμε σκληρά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Οφείλαμε και αυτό πράξαμε, να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Αυτός ο αγώνας φαίνεται να έφερε αποτελέσματα.

Αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες των πολιτών για τη δημόσια υγεία αλλά και για την ασφάλεια, τις ανάγκες υδροδότησης, τις επικίνδυνες αποδράσεις των ερπετών, το γεγονός ότι ο κροκόδειλος είναι ξένο είδος προς το κλίμα της Κύπρου, την έλλειψη τεχνογνωσίας και πολλά άλλα.

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην κοινή γνώμη, η οποία άσκησε τις δικές της πιέσεις και εν τέλει επικράτησε η λογική. Αυτή είναι άλλωστε η υποχρέωσή μας ως Κίνημα, να λειτουργούμε ως καμπάνα που να ξυπνά τις συνειδήσεις των Κυπρίων και να θέτει σε λειτουργία τα περιβαλλοντικά αντανακλαστικά της κυπριακής κοινωνίας.