Συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι φωνάζοντας «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας» και «Δημοκρατία για όλους» σήκωσαν χθες το ανάστημά τους απέναντι στην κατοχική δύναμη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει και στηρίζει πλήρως κάθε προσπάθεια απογαλακτισμού των Τουρκοκυπρίων από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την ποδηγέτηση της Τουρκίας και προσβλέπει στο κοινό αγώνα όλου του κυπριακού λαού για δημιουργία συνθήκων ελευθερίας, ειρήνης και ασφάλειας στον τόπο μας.

Η δράση της κοινωνίας, των οργανώσεων και των ομάδων πολίτων απέναντι στους κατακτητές έχει μεγάλη αξία καθώς αποτελεί κινητήριο δύναμη ελπίδας για την επίλυση του Κυπριακού.

Ελπίζουμε ότι η κινητοποίηση τόσων ανθρώπων, κυρίως νέων, είναι μια ακτίνα ελπίδας ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση του κυπριακού που θα ελευθερώσει το νησί από τη τουρκική κατοχή και θα ενώνει λαό κοινωνία και οικονομία σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους. Εμείς επαναλαμβάνουμε την δέσμευση μας για εμβάθυνση σχέσεων με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων που επιθυμούν να ζήσουμε όλοι μαζί ξανά σε ένα ελεύθερο από ξένες παρεμβάσεις κράτος.