Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών. Συγκεκριμένα πολίτες μας έχουν αποστείλει βίντεο και φωτογραφίες από πεζόδρομο που εφάπτεται του ξενοδοχείου Ολίμπικ Λαγκούν.

Μετά από επίσκεψη μας στην περιοχή διαπιστώσαμε πως από τη ξενοδοχειακή μονάδα διακρίνεται μια πλαστική σωλήνα δίπλα από τον πεζόδρομο. Σημειώνεται πως ο πεζόδρομος καταλήγει στην θάλασσα.

Το κύριο χαρακτηριστικό που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας ήταν οι έντονες οσμές. Αυτό αποδεικνύει πως το ξενοδοχείο έχει ξεφορτωθεί μαζί με νερό και άλλα υγρά όπως λάδια ή πετρελαιοειδή.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε ήδη ενημερώσει την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και την Επαρχιακή Διοίκηση για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Αντιλαμβανόμαστε πως έχει πληγεί οικονομικά ο τουρισμός μας, όμως σε καμία περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι αυτή η δραστηριότητα έγινε αργά βράδυ, πράγμα που διευκόλυνε την παράνομη αυτή ενέργεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Αρμόδιες Υπηρεσίες θα διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια παρόμοια περιστατικά !