Θετικό το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρευρίσκεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και έχει στο χαρτοφυλάκιο του μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ώστε να καταστεί η Κύπρος κέντρο συντονισμού δράσεων στην Nοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε και την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή στη Σύνοδο, με στόχο να καταρτιστεί ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής, για την υποστήριξη των χωρών της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Δυστυχώς όμως, η Κύπρος είναι μια εκ των χωρών που σε πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον και ευρύτερα την οικολογία έχει μείνει πίσω, σε πλείστους από τους τομείς που αφορούν την πράσινη πολιτική. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους ρύπους που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή η κυπριακή δημοκρατία είναι αναγκασμένη να πληρώνει “πρόστιμο”. 

Χαρακτηριστικά θυμίζουμε τις προσπάθειες μας ως Οικολόγοι πχ για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η προώθηση δενδροφυτεύσεων, κατάργηση της πλαστικής σακούλας, ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.ο.κ. θέματα για τα οποία ως Κίνημα έχουμε ψηλά στην ατζέντα της καθημερινής δράσης και του Κοινοβουλευτικού μας έργου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πράσινη πολιτική έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτελέσει και λύση σε πολλά από τα οικονομικά ζητήματα του τόπου μας αφού αναμένεται να οδηγήσει σε δημιουργία νέων αξιόλογων θέσεων εργασίας.