Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την χθεσινή έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, της πρότασης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, για τροποποίηση του περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου.

Ένα νόμο, που για σωρεία χρόνων το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούσε να τροποποιηθεί απο το 2005 και περίμενε καρτερικά μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι τώρα και τέσσερα χρονιά εκκρεμεί η τροποποίηση του νομού στη Βουλή με τις κυβερνητικές παλινωδίες να έχουν προκαλέσει την μήνιν των βουλευτών.

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα απαγορεύεται η μόνιμη πρόσδεση σκύλου ή γάτας, όπως και η διατήρηση ή απομόνωση σκύλου ή γάτας σε μπαλκόνια, ταράτσες και βεράντες, ενώ τα χρηματικά πρόστιμα αυξάνονται σε βαθμό που ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα κατασταλτικό παράγοντα στην μείωση της κακοποίησης των ζώων.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση της λειτουργίας δελφιναρίων που η ίδια η κυβέρνηση είχε καταργήσει πριν λίγα χρόνια.

Ωστόσο επειδή ακόμα τελούμε εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και κυρίως της ψήφισης του και έχοντας υπόψη ότι συχνά η Βουλή καθυστερεί εγκληματικά, τα εύσημα τα κρατάμε μέχρι να δούμε τους εντεταλμένους της πολιτείας να εφαρμόζουν τον νόμο για τα ζώα στην καθημερινότητα μας.