Ακόμα ένας διεθνής φορέας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επανέλαβε ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την κυπριακή οικονομία. Η απερχόμενη κυβέρνηση γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε για τόσα χρόνια αναμένοντας από τις τράπεζες και τα funds να λύσουν με εκποιήσεις και άλλες μεθόδους -πάντα εις βάρος των δανειοληπτών- το πρόβλημα των ΜΕΔ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την προγραμματική θέση του υποψηφίου Προέδρου, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου που προνοεί για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε αυτό το κομβικό σημείο για το μέλλον της οικονομίας, έχουμε την πεποίθηση πως δεν υπάρχει χώρος ούτε για αμφιταλαντεύσεις, ούτε για ανοχή -με οποιοδήποτε τρόπο- στις αποτυχημένες και αναποτελεσματικές πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης. Σε αντίθεση με τη στρουθοκαμηλική αντίληψη της, που παριστάνει πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μια ιδιωτική διαφορά μεταξύ δανειολήπτη – τράπεζας, η διακυβέρνηση των Δυνάμεων της Αλλαγής θα προωθήσει τη διευθέτηση του ζητήματος με κοινωνικό πρόσημο.