Οι ελλείπεις υποδομές καθώς και ο ανεπαρκής έλεγχος, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη στάθμευση των αυτοκινήτων στην Λεωφ. Τσερίου ιδιαίτερα στο τμήμα της εντός των δημοτικών ορίων Στροβόλου δημιουργούν σε πάρα πολλές περιπτώσεις κινδύνους για ατυχήματα, που κάποια από αυτά, δυστυχώς μπορεί να είναι και θανατηφόρα.

Επανειλημμένως  ο δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών κ. Παναγιώτης Μανώλη, είχεθίξει το ζήτημα αυτό, χωρίς δυστυχώς να εισακούεται και να μη αναλαμβάνονται ούτε ευθύνες ούτε και μέτρα πρόληψης, με αποτέλεσμα τα ατυχήματα να συνεχίζονταιμε κίνδυνο  να χάνονται αθώες ζωές στην άσφαλτο.

Κυρίως, πεζοί και ποδηλάτες που διέρχονται στην περιοχή της λεωφόρου Τσερίου, είναι πλήρως εκτεθειμένοι σε διερχόμενα μηχανοκίνητα οχήματα, που αναπτύσσουν σε κάποιες περιπτώσεις, μεγάλες ταχύτητες.

Επιπλέον, τίθεται και ζήτημα όσο αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού με αυτά τα δεδομένα, τόσο ο περιβαλλοντικός θόρυβος, όσο και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, είναι αυξημένα σε βαθμό ανεπίτρεπτο.

Η τοπική ομάδα Στροβόλου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών εργάζεται προς την κατεύθυνση κατάθεσης νέου σχεδιασμού της λεωφόρου, που στόχο έχει την ασφάλεια και των όσων χρησιμοποιούν το δρόμο του πολίτη και του περιβάλλοντος ευρύτερα.

Καταδικάζουμε την ποντιοπιλατική στάση του Τμήματος Δημοσίων Έργων το οποίο αρνείται να προχωρήσει σε εναλλακτικό σχεδιασμό της Λεωφ. Τσερίου, επιμένοντας στα πρωταρχικά σχέδια και αρνούμενο στην ουσία να συμμορφωθεί με την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Στροβόλου έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες μελετητές γεγονός που δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις γιατί ξεκινούν από την αρχή τον σχεδιασμό χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από τα δημόσια έργα.

Φυσικά, πιστεύουν ότι στο ενδιάμεσο θα πρέπει ο Δήμος Στροβόλου   και  οι άλλες  αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας να προβούν σε τέτοιες ενέργειες  ώστε να εξασφαλισθεί  η ασφάλεια των κατοίκων ,των όσων χρησιμοποιούν τον δρόμο  και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η εμπορικότητα της περιοχής, προς όφελος όλων. 

Η αειφόρος ανάπτυξη είναι η λύση, μια λύση βιώσιμη για όλους και κυρίως για την διασφάλιση της ασφάλειας ,της άνεσης και ευημερίας των κατοίκων, των καταστηματαρχών αλλά  και όλων των Δημοτών καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα αποτελούν την αυριανή κοινωνία.