Η μαύρη επέτειος της πρώτης ατομικής βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα και σηματοδότησε το τέλος του β παγκόσμιου πολέμου αλλά και την αρχή της πυρηνικής εποχής για την ανθρωπότητα πρέπει να μας προβληματίσει σήμερα.

Με τη σημερινή παγκόσμια πολιτική και με μόνο τους οικολόγους του πλανήτη να φωνάζουν να αποταχθεί ο πυρηνικός εωσφόρος είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα έχουμε και άλλες στιγμές ολέθρου, ενός ολέθρου που θα διαρκέσει πολλές γενεές. Είμαστε τόσο καλοί στο να δημιουργούμε όπλα και πυρηνικά εργοστάσια που θα είναι καθημερινά μια δαμόκλειος σπάθη για όλο τον πλανήτη.

Το μόνο σίγουρο- όπως είπε και ο Αϊνστάιν -είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα ξαναζήσει ο πλανήτης τη λίθινη εποχή.

Όλοι μας πρέπει να σταθούμε απέναντι στις πολιτικές της πυρηνικής ενέργειας για οποιοδήποτε σκοπό και να μη ξεχνάμε ότι όποιος ξεχνά την ιστορία του αφανίζεται που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια έκφραση κυριολεξίας.

Αποπυρηνικοποιείστε τον πλανήτη πριν είναι αργά, αποπυρηνικοποιείστε τη Μεσόγειο! Μόνο η πράσινη ενέργεια είναι η λύση όχι για ένα καλύτερο μέλλον αλλά για να έχουμε μέλλον.

Στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και θυμάτων της Χιροσίμα, στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και θυμάτων της πυρηνικής εποχής, στέλνουμε σήμερα από την Κύπρο που απειλείται από τον πυρηνικό εφιάλτη του τουρκικού/ρωσικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Άκκουγιου ένα έντονο αντιπυρηνικό μήνυμα: σταματήστε το Άκκουγιου, σταματήστε τον πυρηνικό όλεθρο. Τα πυρηνικά δεν είναι ασφαλή, ούτε ως πολεμικό όπλο ούτε ως πηγή ενέργειας.