Στην επαρχία της Ελεύθερης Αμμοχώστου επικρατεί χάος με τους απέραντους σκουπιδότοπους σε πολλές περιοχές της Επαρχίας. Δυστυχώς, όπως είναι γνωστόν η Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου είναι η μοναδική περιοχή Παγκύπρια χωρίς συγκεκριμένους χώρους που να συσσωρεύεται μεγάλος όγκος σκουπιδιών.

Παράλληλα, η διαδικασία δημιουργίας πράσινων σημείων σε περιοχές της Επαρχίας κινούνται με ρυθμούς χελώνας – χωρίς να υλοποιούνται – όπως οι αρμόδιοι φορείς υποσχέθηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η απόρριψη σκουπιδιών να γίνεται σε ανοικτούς παράνομους χώρους – καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για την Κυπριακή Ύπαιθρο που κατάντησε να είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος ανά το Παγκύπριο. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες πρέπει άμεσα να επιληφθούν του εν λόγω ζητήματος του οποίου χρήζει άμεσης διαχείρισης. Η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο.

Ολόκληρος ο πλανήτης συζητά για την κρίση της κλιματικής αλλαγής και η Κύπρος ούτε τα αυτονόητα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πράττει.

Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών