Κατεδαφίζεται σήμερα η πρώτη δεξαμενή πετρελαιοειδών στην παραλιακή ζώνη της Λάρνακας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρευρίσκεται στον τελετουργικό εμπαιγμό της κοινής γνώμης αλλά και των κατοίκων της Λάρνακας. 

Αναμένουμε ότι η συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με Εκπροσώπους της Τοπικής Αρχής, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης. Όπως άλλωστε διαφαίνεται, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου είναι τόσο χαλαρά που όχι μόνο παραβιάστηκαν, αλλά με την παρουσία του ο Πρόεδρος προσδίδει και συνέχεια στη καθυστέρηση που παρατηρείται.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε για άλλη μια φορά το Κράτος, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδείξουν πολιτική βούληση. Απαιτούμε άμεσα να εφαρμοστούν τα Υπουργικά διατάγματα και άμεσα να υλοποιηθεί η ολική απομάκρυνση όλων των δεξαμενών και όχι μόνο της μίας εγκαταλελειμμένης δεξαμενής. 

Οι κάτοικοι της Λάρνακας απαιτούν άμεσα να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός.  Δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τα συμφέροντα κανενός. Ζητούν απλά την εφαρμογή των όσων αναφέρονται στο διάταγμα, που έχουν ήδη παραβιάσει οι εταιρείες.