Τα περί νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων στις τοποθετήσεις του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και η στάση που επιδεικνύει η Τουρκία, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σενάρια διχοτόμησης, τα οποία όσον αφορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Διερωτόμαστε άραγε ποιος είναι αυτός ο νέος δρόμος που πρέπει να δοκιμαστεί και τον οποίο επικαλείται το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, την ώρα που σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας; Αυτές οι απειλές, που είθισται να έχει πρόχειρες και να εκστομίζει με τόση ευκολία η Τουρκία, ούτε τη διατήρηση ισορροπημένου κλίματος επιτρέπουν, ούτε διάθεση για επανέναρξη του διαλόγου επί του κυπριακού – από μέρους της Τουρκίας – δείχνουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και επιφυλακτικός με τον κ. Ακιντζί. Οφείλει να διασαφηνίσει τις προθέσεις του ως προς το πλαίσιο Γκουντέρες και πως θα το αξιοποιήσει στις συνομιλίες. Την ίδια ώρα, αναμένουμε τις θέσεις Ακιντζί επί του εν λόγω πλαισίου στα θέματα εγγυήσεων, ασφάλειας και αποχώρησης στρατευμάτων.