Με έκπληξη μας ενημερωθήκαμε πως συγκεκριμένη υπεραγορά – ενώ στους εργαζόμενους της εντοπίστηκε αριθμός θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό – ωστόσο παραμένει ανοικτή προς το κοινό! Εδώ και μέρες οι αρμόδιοι ενημέρωναν το κοινό για κρούσματα σε φούρνους και υπεραγορές, όμως τηρείτο σιγή ιχθύος από τις επιχειρήσεις οι οποίες δυστυχώς έβαλαν τα κέρδη τους πιο πάνω από την υγεία των πελατών τους και της κοινωνίας γενικότερα. Αυτό αποτελεί δείγμα ανεύθυνης συμπεριφοράς. 

Εταιρείες, τμήματα νοσοκομείων  αλλά και οι τράπεζες όταν εντοπίστηκαν στα υποκαταστήματα τους κρούσματα, προχωρούσαν με γραπτές ανακοινώσεις να ενημερώσουν το κοινό ενώ ταυτόχρονα έκλειναν τα καταστήματά τους τους στα οποία εντοπίζονταν τα κρούσματα (τουλάχιστον για 24 ώρες).

Οι λαϊκές αγορές – που θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοικτές με ελεγχόμενο τρόπο, όπως και οι υπεραγορές – έχουν κλείσει μετά το φόβο που προέκυψε για γρήγορη εξάπλωση του ιού. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τις υπεραγορές;  Γιατί δεν ανακοινώνονται οι χώροι όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα;  Τα συμφέροντα δυστυχώς είναι μεγάλα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τις επιχειρήσεις να δείξουν το «κοινωνικό τους αίσθημα» που τόσο πολυδιαφημίζουν και να ανακοινώνουν αμέσως την εμφάνιση περιστατικών κορωνοϊού αλλά και την Κυβέρνηση όταν έχει τέτοιες πληροφορίες να προχωρεί σε ανακοινώσεις.

Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση όταν το κρίνει ασφαλές η επιστημονική επιτροπή και με τους όρους που θα θέσει να επιτρέψει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών για να μπορούν οι παραγωγοί να προωθούν απευθείας στους καταναλωτές τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες.