Τις θέσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την οικονομία και τα προβλήματα που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, κατάθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των κομμάτων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έθεσε θέματα όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι λειτουργοί του Τύπου, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι γεωργοί και οι εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία κοκ

Πέραν τούτου, θίξαμε και το θέμα των ενοικίων – που πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις – όπως επίσης και της ασφαλούς επιστροφής των φοιτητών μας στον τόπο τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητήσαμε άμεση και ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων.

Πρέπει να αναζητηθούν πόροι από τις περικοπές δαπανών από τον προϋπολογισμό. Δώσαμε συγκεκριμένα παραδείγματα για σπατάλες του δημοσίου (όπως π.χ. τα επιδόματα παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών για όλο το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, η σκανδαλώδης πρόσληψη τεσσάρων γενικών διευθυντών Υπουργείων), ενώ παραθέσαμε τις προτάσεις μας για στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτούμενων.

Δώσαμε παραδείγματα άλλων χωρών όπου βρέθηκαν πόροι για απευθείας στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.  Αλλά φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση παραμένει μονόδρομος η στήριξη (και πάλι) των τραπεζών.