Η Αλεξία Σακαδάκη γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Κατάγεται από το Παλαιχώρι και μεγάλωσε στη Λακατάμια, στη Λευκωσία.

Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Η Αλεξία Σακαδάκη, είναι η Οργανωτική Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2008. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και έχει εκλεγεί στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. Υπηρέτησε τη Νεολαία Οικολόγων από τη θέση της Γενικού Γραμματέα από το 2009 μέχρι το 2014. Ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2009 αναπτύσσει ευρωπαϊκή δράση και εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Είναι μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Η υποψηφιότητα της θα επικεντρωθεί στα κοινωνικά θέματα και στην ποιότητα ζωής, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια στην σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, στην στήριξη και ενίσχυση των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας, αλλά και στα θέματα περιβάλλοντος και υγείας.