Τελεσίγραφο έδωσε εχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε εταιρεία τυροκόμων που έχει συνδέσει το όνομά της με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Βρετανία και στους αγελαδοτρόφους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε πως στην περίπτωση που δεν μεσολαβήσουν και δεν συνεργαστούν για να αποσυρθεί η νέα ένσταση που υποβλήθηκε κατά του ευρωπαϊκού εμπορικού σήματος, οι κρατικές υπηρεσίες θα γίνουν αμείλικτες στα θέματα των ελέγχων που γίνονται κατά τις εξαγωγές, οι οποίες είναι εκτός προτύπου.

Όπως είναι αντιληπτό, το ρεζίλεμα με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Μεγάλη Βρετανία ανάγκασε την Κυβέρνηση όχι μόνο να «τρίξει τα δόντια» σε αυτούς που κατά την άποψη της είναι εμπλεκόμενοι, αλλά να παραδεχθεί δημόσια ότι υπάρχουν παράτυπες εξαγωγές στις οποίες οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν πλάτες.

Σε μια άλλη εξέλιξη- σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος ο Γενικός Εισαγγελέας έχει επιστρέψει στο Υπουργείο Εμπορίου ως ανεπαρκές το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της πριν “κυνηγήσει” τις εμπλεκόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία του υπουργείου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αισθανόμαστε ότι το ντόμινο  των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του χαλουμιού δεν τιμά καθόλου την Κυπριακή Δημοκρατία. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών.