Το χθεσινό ρεπορτάζ του Al Jazeera, εγείρει πολλά και σοβαρά ερωτήματα για όσους πολιτειακούς ή μη αξιωματούχους και ιδιώτες εμφανίζονται να δίνουν διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες πολιτογράφησης, ώστε να δοθεί διαβατήριο σε έναν καταδικασθέντα για ξέπλυμα χρήματος.

Για εμάς είναι αυτονόητο ότι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση οφείλουν, για λόγους αρχής και ευθιξίας, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Γι’ αυτό αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Χριστάκη Τζιοβάνη να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την ΜΟΚΑΣ. Ο δικηγορικός σύλλογος πρέπει να προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του κ. Πιττάτζη, ενώ πειθαρχική έρευνα πρέπει να γίνει και για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για οριστική κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου, θεωρούμε ότι υπό τις περιστάσεις είναι σωστή.

Σε πιο κατάλληλη εποχή στο μέλλον θα μπορεί να συζητηθεί ολοκληρωτικά και λυθούν τα προβλήματα έχουν αναδειχθεί αυτό τον καιρό. Εμείς σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε καταθέσει σωρεία τροπολογιών και προτάσεων νόμου για το επενδυτικό πρόγραμμα, οι οποίες δυστυχώς δεν υπερψηφίστηκαν.