Χαιρετίζουμε την υιοθέτηση της πάγιας 25ετους θέσης μας ότι δεν χρειάζονται οι πολιτικοί αρχηγοί φύλαξη από τις αστυνομικές φρουρές. Οι διαχρονικές καταγγελίες για άσκηση μη αστυνομικών καθηκόντων από αυτά τα μέλη, η έντονη έλλειψη στελεχών του αστυνομικού σώματος αλλά κυρίως το υπέρμετρο κόστος για τα δημόσια ταμεία, έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην κατάργηση των φρουρών αυτών προ πολλού.

Ο αυξημένος αριθμός των αστυνομικών φρουρών των πολιτικών αρχηγών είναι ένα αχρείαστο προνόμιο εάν και εφόσον δεν διατρέχει κίνδυνος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο δεν απολαμβάνει το προνόμιο της Αστυνομικής φρουράς ούτε άδειας οπλοφορίας.

Θεωρούμε πως η απόφαση μείωσης της Αστυνομικής φρουράς δεν πρέπει να εξαιρεί την Προεδρική φρουρά η οποία απαρτίζεται από αυξημένο αριθμό Αστυνομικών.

Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των φρουρών όλων των πρώην πολιτικών αρχηγών συμπεριλαμβανομένου του κ. Συλλουρη αλλά δυστυχώς όλα τα κόμματα την έστειλαν στις κυπριακές καλένδες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε κατάργηση των Αστυνομικών φρουρών όχι μόνο στους νυν αλλά και τους πρώην πολιτικούς αρχηγούς.