Μέσα στο πλαίσιο των εγκαινίων των δύο αντλιοστασίων ομβρίων υδάτων S8 & S9 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, έγινε μια σεμνή τελετή για την ονομασία χώρου Πρασίνου στη Λάρνακα σε «Πάρκο ΣΑΛ – Εύη Θεοπέμπτου». Η ονομασία του πάρκου έγινε ως φόρος τιμής στη μνήμη της πρώτης Γενικής Διευθύντριας του ΣΑΛ, η οποία υπηρέτησε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας για 12 συναπτά έτη (2000-2012).

Η Εύη Θεοπέμπτου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του Κινήματος μας από το 1996. Ήταν επικεφαλής του Κινήματος Οικολόγων όταν εισήλθε στη Βουλή το 2001 και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κινήματος που συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο, από το 2001. Είχε πλούσια περιβαλλοντική και κοινωνική δράση και ήταν δραστήριο μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες μας προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας για την ιδιαίτερη τιμή προς την συναγωνίστρια και αγαπημένη μας Εύη Θεοπέμπτου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής παρευρέθηκε, και ο Πρόεδρος του Κινήματος ως μέλος της οικογένειας Θεοπέμπτου. Η τελετή διεξήχθη σε πολύ στενό κύκλο ατόμων λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και λόγω στενότητας του χώρου.