Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Πολίτης ο υπουργός Ενέργειας κ. Λαϊκότροπης επανήλθε με νέα αυστηρότερη επιστολή προς την ΑΗΚ η οποία αναφέρει πως πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα εργαλεία προαγοράς καυσίμων με μελλοντική παραλαβή ούτως ώστε να εξασφαλισθεί φθηνότερη ηλεκτροπαραγωγή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως για ακόμη μια φορά η ΑΗΚ κινείται σε ρυθμούς «χελώνας» όσον αφορά την εφαρμογή στρατηγικής για εξασφάλιση της χαμηλότερης δυνατής τιμής καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. 

Περιμένουμε από την ΡΑΕΚ να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές και να επεκτείνει το μετρό πέραν του Μαΐου (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο).

Ευελπιστούμε όπως αυτή την φορά θα ανταποκριθεί θετικά η ΑΗΚ στην επιστολή του υπουργού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ είναι υπόλογο απέναντι στον κυπριακό λαό. 

Πρέπει επιτέλους να αναλάβει τον ρόλο της ως δημόσια επιχείρηση για να επιβεβαιώσει όσους στάθηκαν εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της. Τώρα είναι η ώρα για να πάρουν οι δημόσιοι οργανισμοί την «ρεβάνς»  και να αποδείξουν την χρησιμότητα τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη επιστολή προς τον υπουργό οικονομικών (6/4) έχουμε προτείνει την μείωση της τιμής όλων των παροχών δημοσίων υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνία).