Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με απογοήτευσή του ενημερώθηκε πως – παρά την κρίση που υπάρχει στο νησί μας ελέω κορωνοϊού και των προσπαθειών για απάβλυνση του φαινομένου – κάποιες εταιρείες διαχείρισης δανείων δυστυχώς εξακολουθούν να προωθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Για του λόγου τω αληθές επισυνάπτουμε σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση που απέστειλε η Altamira σε κτηματομεσίτες.

Email

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας έχει εκδώσει χτες σύσταση προς τις εταιρείες διαχείρισης δανείων (πχ Altamira, Gordian, APS Holding a.s, doValue S.p.A.,  Qualco κτλ.) να προωθήσουν τις βιώσιμες αναδιαρθρώσεις. Προφανώς εννοείται ότι πρέπει να σταματήσουν τις εκποιήσεις και να στραφούν στις δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Είναι κρίμα αυτές τις δύσκολες ώρες ορισμένοι να προσπαθούν να καρπωθούν από την «κορωνοκρίση» για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Ως Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ζητούμε εφαρμογή των νομοθεσιών που ψήφισε η Βουλή στις 2/8/2019 για τις εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες (που βρίσκονται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου  λόγω Προεδρικής αναφοράς). Μια πράξη που θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα προς την κοινωνία και στην αγορά θα ήταν σίγουρα η απόσυρση της αναφοράς του προέδρου της δημοκρατίας από το δικαστήριο και η υπογραφή των δύο νομοθετημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ένα άλλο μέτρο που πρέπει να υιοθετηθεί είναι το καθολικό πάγωμα των εκποιήσεων για εννέα μήνες.