Η μαύρη επέτειος του Τσέρνομπιλ, -όπου πριν 30 χρόνια  η Ευρώπη βίωσε μία τραγική ημέρα και για πολλά χρόνια τις συνέπειες του πυρηνικού δυστυχήματος -πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση.

Το 1986 ήταν το Τσέρνομπιλ, το 2011 η Φουκουσίμα, ενώ για το αύριο οι πυρηνικοί κίνδυνοι είναι πολλοί . Ένας από αυτούς είναι δίπλα μας, κοντά μας.

Για την Κύπρο ακούει στο όνομα «Άκκιουγιου», αφού ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας που έχει προγραμματιστεί στην Τουρκία απέχει μόλις 90 χλμ. από τις ακτές της Κερύνειας!

Ο μη γένοιτο, σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να εκκενωθεί η Κύπρος, καθότι βρίσκεται στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε εδώ στην Κύπρο με ελαφρότητα, γιατί συνιστά απειλή για το

περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια για όλους τους κατοίκους του νησιού μας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Οικολόγων για την επέτειο του Τσέρνομπιλ, αλλά και κατά του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκκιουγιου αύριο Τρίτη 26 Απριλίου στις 7:30 μ.μ., στην Οδό Λήδρας καλούμε όλους τους Κυπρίους να έρθουν με τα κεριά τους και ενωθούν μαζί μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα στη μνήμη των θυμάτων του Τσερνομπίλ.

Το πρωί της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τον Πρόεδρο του κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη θα επισκεφτεί την Πρεσβεία της Ρωσίας, όπου θα παραδοθεί επιστολή προς τον Πρόεδρο Πούτιν και με την οποία θα τον καλούμε να διακόψει τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Τουρκίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκκιουγιου .

Μετά τη συνάντηση ο κ. Περδίκης θα προβεί σε δηλώσεις.