Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ .Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος

Εμείς θεωρούμε ότι ο υπουργός Μεταφορών κ. Δημητριάδης, είναι πολιτικά εκτεθειμένος. Το γεγονός ότι έχει επιρρίψει την ευθύνη για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Λιμανιού της Λεμεσού, σε κάποιες αόριστες πληροφορίες και σε ψιθύρους, για τάχα δολιοφθορές στα μηχανήματα, αποτελεί ένδειξη της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Υπουργού, ο οποίος αρνείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες του υπουργείου του για την κατάσταση.

Όταν αναφέρθηκε σε αυτές τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δολιοφθορά στα μηχανήματα του Λιμανιού της Λεμεσού, του ειπώθηκε βεβαίως ότι σε μια διαδικασία πετυχημένης και ομαλής μεταβίβασης των εργασιών, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν και αυτό το ενδεχόμενο. Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν, όταν περνάς από μια κατάσταση σε μια άλλη.

Γι ‘αυτό θα έπρεπε να υπάρχει εκείνη η μεταβατική περίοδος, η ομαλή, η αρκετή, η ικανή ώστε να γίνει μια σωστή και χωρίς προβλήματα, κατά το δυνατόν, μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη. Δυστυχώς, αντί να υιοθετηθεί η ιδέα της ομαλής και επαρκούς μεταβατικής περιόδου, όπου τα δύο συστήματα θα συνλειτουργούσαν, ο Υπουργός και αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, επέλεξαν το γνωστό σύστημα switch off – switch on. Μόνο που έγινε switch off – switch on – switch off τελικά, δηλαδή έσβησαν όλα για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, με τεράστιες ζημιές στην οικονομία, οι οποίες, εξ’ όσων αντιλαμβάνομαι από την πρώτη ανάγνωση του συμβολαίου, δε θα μπορέσει να τις ανακτήσει η κυβέρνηση από τις εταιρείες, οι οποίες ευθύνονται για αυτή την καταστροφή, διότι πρόκειται περί καταστροφής.

Μιλούμε για πολλά εκατομμύρια ζημιά στην Κυπριακή οικονομία, την οποία εξ’ όσων έχουμε αντιληφθεί με μια πρώτη ανάγνωση των όρων του συμβολαίου, δε θα μπορέσει να τα διεκδικήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, από τις εταιρείες. Άρα ο Υπουργός πρέπει πρώτον και κύριο, να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην τις επιρρίπτει σε άγνωστους νυχτοβάτες.