Η μαύρη επέτειος του Τσέρνομπιλ, -όπου πριν 32 χρόνια η Ευρώπη βίωσε- πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση.

Το 1986 ήταν το Τσέρνομπιλ, το 2011 η Φουκουσίμα, ενώ για το αύριο οι πυρηνικοί κίνδυνοι είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι δίπλα μας.

Για την Κύπρο ακούει στο όνομα «Άκκιουγιου», αφού ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας που έχει προγραμματιστεί στην Τουρκία απέχει μόλις 90 χλμ. από τις ακτές της Κερύνειας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε εδώ στην Κύπρο με ελαφρότητα, γιατί συνιστά απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια για όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Ήδη βρισκόμαστε σε συντονισμό με οργανώσεις και συλλογικούς φορείς από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, ως τις πλέον επηρεαζόμενες περιοχές. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Οικολόγων για την επέτειο του Τσέρνομπιλ, αλλά και ενάντια στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου σήμερα  26 Απριλίου στις 7:00 μ.μ., στην Οδό Λήδρας καλούμε όλους τους Κυπρίους να έρθουν με τα κεριά τους και ενωθούν μαζί μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα στη μνήμη των θυμάτων του Τσερνομπίλ.

Στην εκδήλωση θα παραστεί o Πρόεδρός του Κινήματος κ. Γιώργος Πέρδικης.