Οι σημερινές δηλώσεις Ακιντζί, μάλλον ως δήλωση συμμόρφωσης προς τους πολιτικούς του πάτρωνες στην Τουρκία μπορούν να ιδωθούν, πάρα ως μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να υπερβούμε το αδιέξοδο που η Τουρκία προκάλεσε στο Κραν Μοντάνα.

Εντούτοις, δε μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε στον κ. Ακιντζί πως στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο κράτη, όπως ανέφερε, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία και το κατοχικό καθεστώς που δημιούργησε η Τουρκία μετά την εισβολή. Η αναφερόμενη “νύφη που δε θέλει να χορέψει” στο σκοπό της λύσης, δεν είναι οι Ελληνοκύπριοι, θύματα της εισβολής, αλλά ο ίδιος που επιμένει να φέρεται ως εκπρόσωπος του νεοσουλτάνου Ερντογάν.

Αυτή του η στάση, όχι μόνο δεν αποτελεί προωθητική προσέγγιση για λύση του Κυπριακού, αλλά υποβιβάζει τη θέση της μεγάλης πλειονότητας των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων που ζουν υπό το καθεστώς της τούρκικης κατοχής.

Από την άλλη ο κ. Ακιντζί μας είπε ίσως μια αλήθεια, αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε την εκ Περιτροπής Προεδρία, αλλά δεν έχει την τόλμη να το παραδεχτεί ενώπιον του λαού.