Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων στις 27/4/2021 έχουμε ενημερωθεί για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τη βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ένα σκύλο από υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Νάπας. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι στο βίντεο οι υπάλληλοι του Δήμου Αγ. Νάπας απειλούν τους πολίτες που διαμαρτύρονται, ότι ο σκύλος θα θανατωθεί.

Τέτοιες πράξεις μας θυμίζουν συμπεριφορές άλλων εποχών και όχι τού 21ου αιώνα που ζούμε.

Βλέποντας το βίντεο διαπιστώνεται εμφανής κακοποίηση και βία απέναντι στην αθώα αυτή ψυχή. Η άσκηση βίας απέναντι στα ζώα εκτός από ποινικό αδίκημα είναι και μια πράξη καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι υπάλληλοι του Δήμου της Αγίας Νάπας και όχι να βασανίζουν ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

Έχουμε ενημερωθεί από την Αστυνομία ότι το περιστατικό διερευνάται. Έχει στο μεταξύ ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και η τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγ. Νάπας ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του δημοτικού συνεργείου. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από την Αστυνομία και τις δημοτικές αρχές και να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αν υπήρχε πραγματική Αστυνομία των ζώων η υπόθεση θα ήταν ήδη ενώπιον του γενικού εισαγγελέα.

Διερωτόμαστε ποτέ θα καταλάβουν ορισμένοι ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και δικαιώματα και πρέπει να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την απόδοση της Δικαιοσύνης.