Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου στην κοινότητα Λυμπιών της επαρχίας Λευκωσίας, όπου άγνωστο πρόσωπο πέταξε δηλητήρια στην περιοχή με αποτέλεσμα ο γνωστός σε όλο το χωριό «Λουκάνικος» να χάσει τη ζωή του. Ένα ζωντανό που ποτέ δεν ενόχλησε κανένα και ποτέ δεν έλαβαν οι ιδιοκτήτες του παράπονο για εκείνο.

Εκφράζουμε τη λύπη και αγανάκτησή μας για το νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί το συντομότερο ενώπιον δικαστηρίου ο θύτης. Με απογοήτευση μας παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται σε έξαρση οι κακοποιήσεις αλλά και θανατώσεις ζώων με απάνθρωπο τρόπο. Πρέπει επιτέλους αυτά τα περιστατικά να οδηγούνται άμεσα στις αίθουσες του δικαστηρίου με τις ποινές να είναι παραδειγματικές και αποτρεπτικές.

Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να κακοποιούμε τα ζώα και θα αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι; Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει να σέβεται κάθε μορφή ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα.