Συνήλθε εκ νέου εχθές το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

Είναι η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την έναρξη της εισβολής και ακόμη δεν έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός πως το Συμβούλιο ασφαλείας εξέφρασε μονάχα την ανησυχία του σε μια σύντομη δήλωση, για τον «κίνδυνο διασποράς» των φυλακισμένων τζιχαντιστών που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, χωρίς να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης κατά των Κούρδων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε τη δυσαρέσκεια μας και την απογοήτευση μας για την Ρωσία και τις ΗΠΑ που μπορέσαν και «μπλόκαραν» την καταδίκη της Τουρκίας από την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και την σύντομη – χωρίς ουσία – δήλωση του Συμβουλίου κατά τη δεύτερη συνεδρία του.

Το Κίνημα σταθερά βρίσκεται στο πλάι του Κουρδικού λαού και την Παρασκευή 18/10 στις 5.30 μ.μ. στη Λεμεσό θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία καταδίκης της τουρκικής εισβολής.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», στη Ναυαρίνου 10, και θα κατευθυνθεί προς το Διοικητήριο Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος στην πορεία αλληλεγγύης με το Κουρδικό λαό το Σάββατο 19/10 η ώρα 19:00 το βράδυ στην Πάφο.