Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, συμμετείχε σήμερα στην κινητοποίηση του Κινήματος ενάντια στον πλειστηριασμό μικρής επιχείρησης δανειολήπτη στον Ύψωνα Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος σε δηλώσεις του ανέφερε ελπίζει «ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα διαχωρίζει “τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από τους καλοπροαίρετους δανειολήπτες.

«Κάναμε μια προσπάθεια να σταματήσουμε μιαν άδικη διαδικασία εκποίησης ενός καταστήματος δανειολήπτη, ο οποίος καλοπροαίρετα είχε κάνει όλες τις προσπάθειες για την εξόφληση του δανείου του και είχε κάνει όλες τις κινήσεις προς την πλευρά της τράπεζας, για εξόφληση και αναδιάρθρωση του δανείου του. Κι όμως αντιμετωπίζει την εκποίηση μιας δρώσας επιχείρησης».

Ο κ. Περδίκης τόνισε την ανάγκη «για να ξεχωρίσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές από τους καλοπροαίρετους δανειολήπτες, οι οποίοι για πραγματικούς και σοβαρούς λόγους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του δανείου τους», όπως τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εξέφρασε την ελπίδα πως το θέμα θα επιλυθεί με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, «γιατί έχει δεσμευτεί και η Κεντρική Τράπεζα, όπως και το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα φέρουν ενώπιον της Βουλής μια νέα νομοθετική ρύθμιση, που τουλάχιστον αυτό το ζήτημα – δηλαδή του διαχωρισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους καλοπροαίρετους δανειολήπτες – θα λύεται κατά δίκαιο τρόπο».

Αυτή τη στιγμή όμως, κατέληξε ο κ. Περδίκης, «πραγματικά οδηγούνται στη σφαγή, δίκαιοι και άδικοι».