Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Τατάρ αναφορικά με το θέμα των αγνοουμένων. Η δική μας πλευρά στηρίζει με κάθε τρόπο τη ΔΕΑ και το έργο της. Πρέπει να εντοπιστεί και ο τελευταίος αγνοούμενος της Κύπρου από την περίοδο 1960-1974, να ενημερωθεί η οικογένεια για την τύχη του ανθρώπου τους και τα λείψανά του να της παραδοθούν για να ταφεί όπως τους αρμόζει.

Είναι ο κ. Τατάρ – όχι μόνο με τις δηλώσεις – αλλά και τις ενέργειές του που βομβαρδίζει διαρκώς της συνομιλίες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τορπιλίσει τη λύση του Κυπριακού.

Δεν ξεχνάμε το άνοιγμα του Βαρωσιού ή τα πικ-νικ στις αμμουδιές της Αμμοχώστου. Δεν ξεχνάμε τις προκλήσεις των στρατιωτών στη Δένεια, οι οποίοι υπό την απειλή όπλων διώκουν γεωργούς από τα χωράφια τους, ούτε ξεχνούμε τη δημιουργία αεροπορικής βάσης της Τουρκίας στο κατεχόμενο Λευκόνοικο για μη στελεχωμένα αεροσκάφη (drone) ή τα σχέδια κατασκευής παράνομης στρατιωτικής ναυτικής βάσης στην Καρπασία.

Ο κ. Τατάρ πρέπει να αντιληφθεί πως οι ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος τους είναι που δεν βοηθούν στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, και δυναμιτίζουν το κλίμα για το Κυπριακό δυναμιτίζεται ολοένα και περισσότερο.