Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργιάδη για τον Εθνικό κατώτατο μισθό, επιβάλλεται η Βουλή των Αντιπροσώπων να προωθήσει σε άμεση ψήφιση την πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που κατατέθηκε στις 18.5.2018 και εκκρεμεί ενώπιον της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία καθορίζεται ως θεσμός και επί της αρχής, η έννοια του Εθνικού κατώτατου μισθού.

Αφού η κυβέρνηση αποδέχεται επί της αρχής την ανάγκη για καθορισμό εθνικού κατώτατου μισθού, η Βουλή έχει καθήκον να κατοχυρώσει αυτή την πολιτική συμφωνία μέσα απο ένα νομικό κείμενο. Αυτό είναι η πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Μετά την ψήφιση του νόμου που προτείναμε ανοίγεται ο δρόμος για τις αναγκαίες διεργασίες συλλογικής κατάθεσης προτάσεων και εισηγήσεων που να αφορούν τον καθορισμό του ύψους του εθνικού κατώτατου μισθού στη βάση της διεθνούς και ευρωπαϊκής εμπειρίας και γνώσης.

Η αποδοχή από όλους, μέσω ενός νομικού κειμένου, της αρχής του Εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί μια πράξη αναγκαία, άμεση και καθοριστική, σε συνθήκες οπού πλέον σημειώνονται κρούσματα εκμετάλλευσης των εργαζομένων και κοινωνικής αδικίας.