Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει η προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη  των σχεδίων της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη εχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει μια καλά προετοιμασμένη προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο. Δεν έχουμε όμως καμία πληροφόρηση για την προετοιμασία και τις προθέσεις της Κυβέρνησης αφού δεν έγινε αποδεκτή η εισήγηση μας να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα της Αμμοχώστου.

Γι’ αυτό και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία να συζητηθεί η πρόταση για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ζητά όπως το συντομότερο γίνει σύγκλιση του «Εθνικού Συμβουλίου» για το θέμα της Αμμοχώστου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση για τα σχέδια της Τουρκίας.

Ένα κάλεσμα το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αγνοεί επιδεικτικά.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι δεν έχουμε τύχει ενημέρωσης γιατί απέτυχε η αποστολή της κ. Λουτ για καταρχήν συμφωνία στους όρους αναφοράς στις αρχές του μήνα.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στον Εθνικό Συμβούλιο είναι τόσο σημαντικά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα αυτό, εγκαταλείποντας την τακτική «πράττω και ενημερώνω εκ των υστέρων» ή «όταν θα γίνει η προσφυγή θα το μάθετε».