Όταν παράνομα καταλύεται η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μιλούμε για πραξικόπημα. Όταν η κυβέρνηση καταλύει τη δημοκρατία τότε πώς ονομάζεται αυτή η αντιδημοκρατική πράξη;

Για το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών η κυβερνητική απόφαση για την ανάπλαση του χώρου του ΓΣΠ, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των πολιτών όπως εκφράστηκε στο πρώτο δημοτικό δημοψήφισμα συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια που πλήττει καίρια τη Δημοκρατία.

Οι πολίτες εκφράστηκαν μέσω του δημοψηφίσματος κατά τρόπο σαφή. Ζήτησαν φυσικό πάρκο με υποστηρικτικά κτίρια περιορισμένης χαμηλής δόμησης. Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι όροι ανάθεσης του διαγωνισμού ανάπλασης προνοούν 25όροφο κτίριο, πλατεία, εμπορικά κέντρα κλπ κλπ, επιλογές που είχαν αποκλειστεί από τους πολίτες στο δημοψήφισμα.

Καλούμε το Δήμο Λευκωσίας να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος οργάνωσε γράφοντας ιστορία.

Η παράκαμψη της λαϊκής ετυμηγορίας αποτελεί πράξη κατά της λαϊκής κυριαρχίας και της Δημοκρατίας. Είναι λοιπόν καθήκον κάθε δημότη να υπερασπιστεί όχι μόνο το αστικό περιβάλλον και το μέλλον του κέντρου της πρωτεύουσας αλλά και της Δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.