Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών από πολίτες για απόρριψη και συσσώρευση σκουπιδιών, αυτή τη φορά στο Δήμο Ιδαλίου, δίπλα από την Βιομηχανική Περιοχή Γερίου.  

Μετά από επιτόπια επίσκεψη, του κ. Χαράλαμπου Τερλικκά – μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος, διαπιστώθηκε η δημιουργία ενός ακόμη ανεξέλεγκτου σκυβαλλότοπου, σε ένα χώρο όπου υπήρχε προηγουμένως εργοστάσιο.  Το εργοστάσιο μεταφέρθηκε,  αλλά από ότι φαίνεται, άφησε τους χώρους που νοίκιαζε γεμάτους με διάφορα υλικά, τα οποία αρνείται να καθαρίσει ο νέος ιδιοκτήτης.

Στη συνέχεια, διάφοροι πολίτες περνώντας από το σημείο πετούν και εκείνοι με τη σειρά τους σκουπίδια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικά πολύ άσχημο θέαμα που εμπεριέχει κινδύνους ,τόσο για τους χρήστες του δρόμου, όσο και για τους περιοίκους.

Μεγάλος όγκος των σκουπιδιών αποτελείται από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, πολλά από αυτά εύφλεκτα πλαστικά, τα οποία συνθέτουν ένα εν δυνάμει κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.  

Ο Δήμος Ιδαλίου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε λήψη μέτρων για καθαρισμό και ευπρεπισμό του χώρου, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να τα μεταφέρει από τον ιδιόκτητο του χώρο.  Ταυτόχρονα θα μεριμνήσει να μαζευτούν και εκείνα τα σκουπίδια που βρίσκονται στο δρόμο.

Πιστεύουμε, ότι η καλύτερη λειτουργία των πράσινων σημείων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή τέτοιων αντιπεριβαλλοντικών θεαμάτων, αλλά ίσως, η λύση να είναι τα πολύ αυστηρά πρόστιμα και η μηδενική ανεκτικότητα στους παρανομούντες.   

Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Σκυβαλλότοπος 4Σκυβαλλότοπος 4