Αν πραγματικά ευσταθούν οι καταγγελίες περί Αστυνομικών οι οποίοι καλούνται να περιπολήσουν σε δρόμους και κακόφημες περιοχές αλλά δεν φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, τότε το πρόβλημα αγγίζει στα όρια της εγκληματικής αμέλειας.

Η αρχή έγινε με το διπλό φονικό του Στροβόλου και πριν κοπάσει ο συγκλονισμός της κοινής γνώμης ήλθε να προστεθεί η επίθεση εναντίον δυο αστυνομικών με αυτόματο όπλο στη Λεμεσό. Περιστατικό που κάνει πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες για μετάλλαξη του εγκλήματος στην Κύπρο. Και αν στην περίπτωση της εγκληματικής πράξης στο Στρόβολο, τα δυο θύματα βρέθηκαν αβοήθητα απέναντι στους δράστες, στην περίπτωση της Λεμεσού οι δημόσιες ομολογίες, εκ των υστέρων, δικαιολογημένα προκαλούν σοκ. Ομολογίες που προέρχονται από τους ίδιους τους αστυνομικούς οι οποίοι τοποθετούνται απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία, χωρίς η πολιτεία να τους παρέχει όλα εκείνα τα προστατευτικά εφόδια, για την ίδια τους τη ζωή.

Η αποκάλυψη του Αστυνομικού Συνδέσμου ότι οι δυο αστυνομικοί που δέχθηκαν τα πυρά των δραστών στη Λεμεσό δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και η παραδοχή για αναλογία τριών με τεσσάρων  αλεξίσφαιρων γιλέκων ανά αστυνομικό τμήμα, δικαιολογημένα δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για το κατά πόσο το Αστυνομικό σώμα έχει στην διάθεσή του όλα εκείνα τα όπλα για πάταξη του εγκλήματος αλλά και προστασίας των μελών του.

Την ίδια ώρα επανέρχεται το θέμα της έλλειψης προσωπικού ενώ οι αστυνομικές φρουρές των πολιτικών και των αξιότιμων προσώπων, αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς να αφουγκραστούν τις ανάγκες της Αστυνομίας, αλλά δια στομάτων των μελών της που καλούνται να εκτελέσουν τις περιπολίες. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει εκείνα τα μέσα στην Αστυνομία, ώστε η Δύναμη να κάνει ανεμπόδιστη από αυτονόητες παροχές, τη δουλειά της.

Αν το κράτος καταφέρει να εξοπλίσει επαρκώς την Αστυνομία Κύπρου σε βαθμό που να μπορεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο και μη έγκλημα, το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες βδομάδες στους πολίτες, που παρακολουθούν τα γεγονότα, θα εκλείψει. Αναμένουμε.