Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες, που οι αιτήσεις τους για ανάπτυξη λατομείων και σκυροθραυστικών μονάδων απορρίφθηκαν το 2012 – 2014, να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, μέσα από ενέργειές του για δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας.

Αυτό προκαλεί τη δικαιολογημένη και έντονη αντίδραση των κατοίκων των περιοχών που επηρεάζονται. Σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο όπως η Κάτω Μονή, η Παρεκκλησιά, τα Πυργά, η Αραδίππου, η Ορούντα, το Δάλι, και Άγιος Σύλας οι κάτοικοι υποφέρουν από την οχληρία, τις οσμές και τα απορρίμματα των εργοστασίων. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι Ιδαλίου είναι αγανακτισμένοι – και με το δίκιο τους – καθώς η κατάσταση με τα ασφαλτικά εργοστάσια έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αντί να παραδειγματιστεί το κράτος και να μειώσει τα εργοστάσια, τα λατομεία και τις σκυροθραυστικές μονάδες, με τις ενέργειές του πασχίζει να τις αυξήσει δυσχεραίνοντας τη ζωή των πολιτών της Κύπρου.

Για την πιο πάνω ενέργεια, θα ζητήσουμε συζήτηση για ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Η υγεία των πολιτών και η ευημερία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι πάνω από τα όποια συμφέροντα.