“Αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”. Αυτή φαίνεται να είναι η σκέψη του κ. Αναστασιάδη και του περίγυρού του, που από χθες βάλθηκαν να διαστρεβλώσουν όσα ακούσαμε από το στόμα του ιδίου του Προέδρου, ο οποίος μίλησε για “ΑΟΖ” του ψευδοκράτους, την οποία δικαιούται τάχα να προστατεύσει η Τουρκία. Αντί ο κ. Αναστασιάδης να αναγνωρίσει δημόσια το φραστικό του λάθος -αν πρόκειται για τέτοιο- επιμένει να παριστάνει τον αρνητή της πραγματικότητας, και να μας πείσει ότι δεν ακούσαμε καλά, ή τάχα δεν ακούσαμε ολόκληρη τη δήλωση.

Περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη να παραδεχτεί το λάθος του και να το διορθώσει. Περιμένουμε να σταματήσει να κρύβεται. Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον ίδιο προσωπικά να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, αν βέβαια πρόκειται για λάθος.

Γίνεται με τον τρόπο αυτό ξεκάθαρο σε όλους, πως μια νέα θητεία Αναστασιάδη νομοτελειακά θα περιέχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι υποχωρήσεις του απερχόμενου Προέδρου στο Κραν Μοντάνα αποτελούσαν μόνο την αρχή, σε όσα ο ίδιος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει στον τουρκικό ηγεμονισμό. Ήδη διαφαίνεται από τις προγραμματικές του θέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι αποδέχονται την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και μετά τη συμφωνία για λύση του Κυπριακού. Η θέση Ελλάδας – Κύπρου για “μηδέν στρατεύματα – μηδέν εγγυήσεις” φαίνεται να εγκαταλείπεται από το δίδυμο Αναστασιάδη – Μαλά.

Σήμερα, είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ η ανάγκη για υιοθέτηση μιας νέας, διεκδικητικής στρατηγικής για το Κυπριακό, που θα αναδεικνύει ανά το παγκόσμιο το ρόλο και τους σχεδιασμούς της κατοχικής Τουρκίας.