Ομολογουμένως πολλές φορές ο κ. Αναστασιάδης στο παρελθόν έχει επιδείξει αξιομνημόνευτη αλαζονεία, τόσο ως προς το περιεχόμενο των λεγομένων του, όσο και ως προς την υφολογική του επιλογή.

Καμία όμως φορά μέχρι σήμερα η αλαζονεία αυτή δεν υπήρξε τόσο επιζήμια για τον τόπο και την εξέλιξη του Κυπριακού, όσο η πρόσφατη αναφορά του σε “ΑΟΖ” του ψευδοκράτους και η εν συνεχεία προσπάθεια να μας πείσει πως μόνο ο ίδιος και ο περίγυρός του μιλούν την ελληνική, αφού δεν καταλάβαμε τον “δηκτικό” ύφος της αναφοράς του, όπως είπε επί λέξη στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Αναστασιάδης.  (σημ. Σύμφωνα με το λεξικό “δηκτικά” σημαίνει “ειρωνικά, σαρκαστικά, περιπαιχτικά”). 

Το ερώτημα είναι ποιον επιχειρεί να ειρωνευτεί  ή περιπαίξει  ο κ. Αναστασιάδης. Την Τουρκιά , τους Τουρκοκυπρίους ή τον κυπριακό λαό; Μάλλον ο κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του επιχειρούν να  περιπαίξουν τον κυπριακό λαό.

Θα θεωρούσαμε σαφώς εντιμότερο ο απερχόμενος Πρόεδρος να αναγνωρίσει το λάθος τους αν βεβαίως πρόκειται για τέτοιο  αντί να επιχειρεί να περιπαίξει τον λαό. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες απόψεις, εκφρασμένες από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα δίνουν όπλα στη φαρέτρα της Τουρκίας, ακόμα και αν δεν αποτελούν μία ασυνείδητη διατύπωση επεξεργασμένων διχοτομικών σεναρίων.

Ο κ. Αναστασιάδης τόσο με τις αναφορές του, όσο και με τη στάση του εκ των υστέρων, το μόνο που κάνει σαφές είναι η απόλυτη αναξιοπιστία και ανικανότητα του να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού. Μόνο με μια νέα στρατηγική και την εγγύηση της υποψηφιότητας τους Νικόλα Παπαδοπούλου υπάρχει ελπίδα για αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδιασμών.