Η αντιπρόεδρος Β του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Παυλίδης θα έχουν επαφές με το κόμμα το Πρασίνων της Γαλλίας και με την ομάδα των Πρασίνων Βουλευτών στη Βουλή και στη Γερουσία, με στόχο την εις βάθος ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Η ενημέρωση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ειδικά λόγω μιας πιθανής συμμετοχής της Γαλλίας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Ανάμεσα στους στόχους της επίσκεψης είναι και η ενίσχυση των δεσμών των δύο κομμάτων και η προώθηση της συνεργασίας τους στα πλαίσια των κοινών δραστηριοτήτων τους ως ιδρυτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Πρασίνου Κόμματος. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα βρίσκεται εν μέσω καμπάνιας για προώθηση της άμεσης λήψης μέτρων για μετριασμό των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών, της καταπολέμησης της συμφωνίας TTIP που συνομολογήθηκε μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών και την προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της προώθησης των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.