Απαράδεκτη, κατακριτέα, κτηνώδης και απαράδεκτη είναι η πράξη της δολοφονίας σκύλων με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί να υπάρξει. Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στην Πάφο εντοπίζεται το φαινόμενο της τοποθέτησης λεπίδων μέσα σε τροφές που αποτελούν λιχουδιά για τα σκυλιά, προκειμένου να καταναλωθούν με ευκολία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θέτουμε για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Αστυνομίας Ζώων (Animal Police), προκειμένου να υπάρξουν πραγματικά παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους μετατρέπουν τα σκυλιά και ευρύτερα τα ζώα σε εξιλαστήρια θύματα δικών τους διαφορών.

Με την δημιουργία αστυνομίας των ζώων θα μπορεί επιτέλους η αστυνομία μας να διαχειρίζεται τα ιδιαίτερα προβλήματα που ανακύπτουν από την πλημμελή φροντίδα και εκπαίδευση σκυλιών, αλλά και να επεμβαίνουν έγκαιρα όταν προκύπτουν θέματα παραβίασης της ευημερίας των ζωών, για να αποτρέπονται τα χειρότερα τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους. Στην προκειμένη περίπτωση καταγγέλλεται μια οργανωμένη εκστρατεία σε ολόκληρη την Πάφο, όπου με την ίδια μέθοδο βρήκαν φρικτό θάνατο πολλά σκυλιά.

Επιτακτική ανάγκη είναι και η άμεση τροποποίηση του περί σκύλων νόμου, τόσο για καλύτερο έλεγχο και διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από την ιδιοκτησία σκυλιών όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η παράνομη εκτροφή και κατοχή σκύλων, η βάναυση θανάτωση τους ή εγκατάλειψη τους.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε την ανάγκη κατοχύρωσης τόσο των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και των ανθρώπων.