Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 19:00 με τους τέσσερις κοινοτάρχες των χωριών Κοκκινοτριμιθιάς, Μάμμαρι, Δένειας και Παλαιομέτοχο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης, αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλη του Κινήματος. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων από τη λειτουργία του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας Πουρνάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Επαρχιακή εισάκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς, τα παράπονα και τις ανησυχίες των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Ως Επαρχιακή Λευκωσίας, θεωρούμε πως υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούνται, μακριά από το επικίνδυνο φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που δυστυχώς καλλιεργούν κάποιοι συστηματικά για λαϊκισμό αλλά και για πολιτικά οφέλη.

Τα αληθινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές κοινότητες στο Πουρνάρα είναι απότοκο της αναποτελεσματικότητας του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος που αντιμετωπίζουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.