Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων–Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης έλαβε πριν από μερικές εβδομάδες καταγγελία από την Παγκύπρια Οργάνωσης Τυφλών για την περίπτωση της 11χρονης παραπληγικής από κοινότητα της Πάφου που στερείται του αναγκαίου τροχοκαθίσματος.

Με τον κ. Περδίκη επικοινώνησε και η οικογένεια της μικρής τυφλής παραπληγικής περιγράφοντας τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα της και στην πρόσβαση της στο σχολείο αυτή η κατάσταση

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Περδίκης ζήτησε όπως, το συντομότερο, παραχωρηθεί η χορηγία για την αντικατάσταση του τροχοκαθίσματος που χρησιμοποιούσε η μικρή στο σχολείο καθώς κρίθηκε ακατάλληλο.

Καταγγέλλοντας, παράλληλα, τα εξής στον Κώστα Καδή: «Το αίτημα έχει εγκριθεί προ πολλού (30/6/2017) από την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Εκπαίδευσης. Είναι αδικαιολόγητη αυτή η καθυστέρηση. Υποβάλλεται σε ταλαιπωρία ένα άτομο με πολλαπλές αναπηρίες και το οικογενειακό και εκπαιδευτικό της περιβάλλον».

Η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας δεν δόθηκε στον κ. Περδίκη, όπως θα έπρεπε , ήρθε μόνο μετά από το σχετικό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου και αναφέρει ότι για την καθυστέρηση-αδιαφορία για άμεση παροχή τροχοκαθίσματος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μικρής μαθήτριας, ήταν  ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι είναι θέμα διαδικασιών των πρόσφορών και έχει πρόθεση να λύσει το θέμα.

Τέτοια θέματα λύνονται άμεσα και όχι με μεταχειρισμένα και μισοσπασμένα τροχοκαθίσματα όπως επιχειρήθηκε για πρώτη φορά και επιμένουμε ότι η δικαιολογία της γραφειοκρατίας δεν είναι κάτι που αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες που δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού τους ανάλογα με το πώς φέρονται στα αδύναμα μέλη τους.

Βέβαια εκεί στο υπουργείο Παιδείας είναι απασχολημένοι με αλλά πιο σοβαρά θέματα όπως πχ να ανακαλύψουν τους σαμποτέρ που ευθύνονται για τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων. Με την εντεκάχρονη τυφλή παραπληγική θα ασχολούνται τώρα…