Το ένα περιστατικό καταγράφεται μετά το άλλο στα παράνομα χοιροστάσια της Ορούντας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, προκαλώντας οχληρία και δυσοσμία στην περιοχή.

Η Επαρχιακή Γραμματέας του Κινήματος στη Λευκωσία κ. Φρόσω Αποστολίδου επισκέφθηκε την περιοχή και φωτογράφισε νεκρά ζώα πετάμενα σε κάλαθο σκουπιδιών, ο οποίος θεωρητικά θα μεταφερθεί με φορτηγό σε άλλο σημείο. Μέχρι ωστόσο το φορτηγό να παραλάβει τα νεκρά ζώα, αυτά βρίσκονται  εκτεθειμένα – αφού ο κάλαθος είναι εκτός του χοιροστασίου – ενώ προκαλείται και έντονη δυσοσμία.

Επίσης έχει καταγραφεί υπερχείλιση των δεξαμενών όπου συσσωρεύονται τα λύματα ενώ έχει γίνει αντιληπτό ότι από τις δεξαμενές αυτές αντλούνται λύματα τα οποία απορρίπτονται  σε παρακείμενα χωράφια. Σε μια περίπτωση έχει σχηματιστεί μάλιστα και αυλάκι, από λύματα.

Οι πιο πάνω απαράδεκτες ενέργειες αποτελούν τις συνέπειες της αδυναμίας των χοιροτρόφων να συνδέσουν αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει τα λύματα στην Κάτω Μονή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την εγκληματική απειλή για τη δημόσια υγεία. Δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό, ευχόμαστε ότι οι αρμόδιοι θα επιβάλουν επιτέλους την τάξη, προασπίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και την υγεία τους.

χοιροςχοιροςχοιρος

 

χοιρος

χοιρος

χοιρος