Οι διαξιφισμοί μεταξύ του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου και του πρώην Προέδρου του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου κ. Γιώργου Ποταμίτη έφεραν στην επιφάνεια την σκανδαλώδη υπόσκαψη που δέχθηκε το επιδιωκόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), δικαιώνοντας την φωνή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ότι κάποιοι αναζητούσαν λύσεις παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των αντιπαραθέσεων το οποίο διαβάζουμε σήμερα στον Τύπο, φαίνεται ότι μεταξύ άλλων έγινε προσπάθεια από τον κ. Αγαθαγγέλου να υποδειχθεί στις επιστημονικές εταιρείες να αποφύγουν οποιαδήποτε διαβούλευση και συζήτηση για θέματα της ειδικότητας τους και να συμβάλουν καθοριστικά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της δραστηριότητας τους.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν αποδεικνύουν ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όχι μόνοι ότι κάποιοι αναζητούν λύσεις εκτός του ΓεΣΥ, όπως είχαμε προβλέψει, αλλά δεν διστάζουν να κάνουν και οτιδήποτε χρειαστεί για να το πετύχουν.

Ευτυχώς που οι πολίτες όμως τους έχουν απορρίψει και έχουν εγγραφεί κατά χιλιάδες στο ΓεΣΥ, αντιλαμβανόμενοι ότι έτσι ενισχύουν τους γιατρούς που μπορούν να λειτουργήσουν με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών και προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί το λαό να συνεχίσει τις εγγραφές, Προ(σ)καλεί επίσης όσους γιατρούς έχουν διάθεση για συνεργασία προς επίλυση των προβλημάτων και κενών του νέου συστήματος να συστρατευτούν και να στηρίξουν με όλες τους δυνάμεις όσους επιθυμούμε την υλοποίηση ενός σωστού και ανθρωποκεντρικού ΓεΣΥ, αφήνοντας πίσω   όσους έχουν άλλες σκοπιμότητες.

Τέλος, καλούμε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους αρχηγούς των κομμάτων, να εγκαταλείψουν το ρόλο του Ιούδα και να στηρίξουν το ΓΕΣΥ χωρίς άλλες παλινδρομήσεις.