Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Ταξίδι Ελάχιστου Εισοδήματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Φτώχειας της Κύπρου στις 29-30-31 Μαΐου.

Στέλνει το μήνυμα ότι κανείς δεν αξίζει λιγότερο και όλοι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπής ζωή.

Το λεωφορείο θα ταξιδεύσει στις 29 Μαΐου στην Λεμεσό στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στη Λευκωσία μπροστά από την εκκλησία της Φανερωμένης και στις 31 Μαΐου θα ταξιδεύσει ξανά και θα πάει στην Πάφο όπου θα είναι σταθμευμένο στο κάστρο από τις 5:00-7:30μ.μ. 

Θα μπορούν να επισκεφθούν το λεωφορείο και να μιλήσουν μαζί με τον απεσταλμένο των Βρυξελών άτομα λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από την εφαρμογή αυτού του θεσμού. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι πάντα δίπλα στα άτομα που βιώνουν την εμπειρία του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και έχουν την συνεχή στήριξη του καθώς αγωνίζεται πάντα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η περιοδεία του λεωφορείου του ευρωπαϊκού δικτύου της φτώχειας είναι μια ευκαιρία για αναβάθμιση του θεσμού στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.