Αποτροπιασμό προκαλούν βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το «Melios Pet Park» όπου φαίνονται τα ζώα σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε τόσο εμείς ως κίνημα όσο και αρκετοί συμπολίτες μας το επίπεδο των υποδομών και την ευημερία των ζώων που βρίσκονται εκεί. Ήδη το άτομο που μας ενημέρωσε για το εν λόγω περιστατικό έχει προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση των ζώων και την άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης πρέπει να γίνει έρευνα για την ευημερία και των υπόλοιπων ζώων που βρίσκονται στο ζωολογικό κήπο.

Ζητούμε επίσης από τον Υπουργό Γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ξενοφώντος να προχωρήσει στη διενέργεια έρευνας των καταγγελιών αυτών καθώς φαίνεται ότι ενώ έχει ζητηθεί πάρα πολλές φορές και στο παρελθόν φαίνεται να συνεχίζονται οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, στον συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα είναι σημαντικό να διαπιστωθεί εάν ο χώρος έχει άδεια λειτουργίας και αν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε εδώ και καιρό το κλείσιμο του εν λόγω πάρκου. Δυστυχώς παρατηρούμε τις αρμόδιες αρχές να ανέχονται την λειτουργία τέτοιων πάρκων όπου τα ζώα υποφέρουν προσβάλλοντας έτσι τον θεσμό της ευημερίας των ζώων.

Η ομάδα δράσης του Κινήματος για τα ζώα θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καταγγελιών αυτών και ευελπιστούμε ότι θα παρθούν επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να λεγόμαστε πολιτισμένο κράτος που σέβεται τα ζώα.