Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της Διάσκεψης στο Κρανς Μοντάνα, ακούσαμε τον κύριο Άιντε να αλλάζει άρδην τη ρητορική του, σχετικά με το χαρακτήρα της. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, σε μια διαδικασία που ακόμα και επιτυχημένα να ολοκληρωθεί, θα χρειαστεί πολύς δρόμος ακόμα για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού. Ενδιαφέρουσα η αλλαγή αυτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σε θετική κατεύθυνση, αφού φαινομενικά απομακρύνονται τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Η πραγματικότητα όμως παρασάγγας απέχει από αυτό. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθυστερεί στην υλοποίησή του, με τη γεώτρηση που προγραμματιζόταν για τις αρχές Ιουλίου μάλλον να μην πραγματοποιείται, εάν υποκύψουμε στην Ελβετία.

 
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε, πως είναι μείζονος σημασίας η μη διασύνδεση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Ιδίως στο θέμα αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει, να παραμείνει σταθερός.