Σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο μας αναγκάζουν να προβούμε στην εξής διευκρίνηση:

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών το μέλος της Επιτροπής, βουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης ήταν ο μόνος που διαφώνησε στην αποπαγοποίηση των τεσσάρων θέσεων νέων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να πληροφορήσουμε ότι η πρότασή μας για μη καταβολή των επιδομάτων για οδοιπορικά, έξοδα φιλοξενίας και παραστάσεως όλων των αξιωματούχων του ευρύτερου δημοσίου φορέα απορρίφθηκε από τη Κυβέρνηση και τη Βουλή. Η πρόταση μας προνοούσε ότι το ποσό που θα εξοικονομηθεί θα διατεθεί στον αγώνα για αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι «οι αποκοπές και άλλες εξοικονομήσεις μελετώνται συνολικά για να μην είναι απλά ένα συμβολικό μετρό».

Έχουν περάσει ήδη εβδομάδες από τότε που καταθέσαμε πρόταση για συνολικό πρόγραμμα εξοικονομήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας πλήττεται αλύπητα, η Κυβέρνηση να συνεχίζει να ξοδεύει αλόγιστα.

Το παράδειγμα της πρόσληψης των τεσσάρων γενικών διευθυντών που ενέκρινε  χτες – πλην Οικολόγων – η Βουλή, είναι χαρακτηριστικό.

Την εποχή του μνημονίου περάσαμε για χρόνια χωρίς γενικούς διευθυντές σε πολλά Υπουργεία (λειτουργούσαμε με αναπληρωτές).

Ο δημόσιος τομέας να σταματήσει τις σπατάλες και τις αχρείαστες δαπάνες.